ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

Η Ποσειδωνία ή Ντελλαγκράτσια είναι το αγαπημένο θέρετρο των Συριανών, και όχι μόνο! Απέχει 12χλμ από την Ερμούπολη, και βρίσκεται στον κόλπο του Φοίνικα. Το πρώτο όνομα προέρχεται από την αρχαία Ποσειδωνία που εικάζεται ότι βρισκόταν εκεί (αφιερωμένη στο θεό Ποσειδώνα), ενώ το δεύτερο από τη μικρή καθολική εκκλησία Mari Della Grazia (Παναγία της Χάριτος). Αρχαία ευρήματα δείχνουν ότι η περιοχή είχε ακμάσει κατά την διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων.
Αξιοθαύμαστες είναι οι πραγματικά μοναδικής αρχιτεκτονικής εξοχικές επαύλεις, με πύργους και μεγάλους κήπους από πεύκα και φοίνικες. Οι Ερμουπολίτες τις έκτισαν ανάμεσα στο 1850 και το 1880. Αξίζει ακόμα να επισκεφτείτε τη Λέσχη Ποσειδωνία, το Καθολικό Ιεροσπουδαστήριο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου καθώς και το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Η ποσειδωνία έχει τέσσερις παραλίες, που συρρέει πλίθος κόσμου για να δροσιστεί τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Διαθέτει μια τουριστική κίνηση, και τρία ξενοδοχεία, αλά και άλλα μικρά τουριστικά καταλύματα. Εκτός αυτού ο επισκέπτης μπορεί να βρει κατάστημα γενικού εμπορίου, φαρμακείο, Mini market, περίπτερο, και φούρνο. Ουζερί, εστιατόρια, και cafe bar.
Η Ποσειδωνία ανήκει στο διοικητικά στον Δήμο Ποσειδωνίας, όπου βρίσκεται και το δημαρχιακό μέγαρο.




Η πρώτη κατά σειρά παραλία της Ποσειδωνίας του Φεντουρή όπως ονομάζεται.
Μικρή, αλλά αμμουδερή με πεντακάθαρα νερά.






Η τελευταία παραλία του χωριού.
Αρκετά μεγάλη, με πολύ άμμο, και πολλά αρμυρόδεντρα για σκιά τις καυτές καλοκαιριάτικες μέρες.