ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Παραθαλάσσιο χωριό, που το συναντάς μετά τον Γαλησσά, 8km από την Ερμούπολη. Οι ρίζες του χάνονται βαθιά στην αρχαιότητα, αν και δεν έχει διασωθεί τίποτα σημαντικό από αυτήν την εποχή.
Οι κάτοικοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, και την κτηνοτροφία, και την αλιεία που επιδίδονται με ζήλο και σύγχρονες μονάδες.
Πραγματικό ρεσιτάλ ώμος δίνουν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Ο φυσικός κόλπος του φοίνικα, με το αλιευτικό καταφύγιο γεμάτο από μικρά σκάφη, και η μαρίνα που κάθε καλοκαίρι κατάμεστη από ιστιοπλοϊκά, δίνουν μια πολύ δυναμική ώθηση στο τουριστικό προϊόν του χωριού. Η μεγάλη παραλία του φοίνικα, αλλά και μια μικρότερη στα Κόκκινα, συμπληρώνουν τον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο του φοίνικα. Σε όλο το χωριό είναι διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και βίλες με μεγάλους και καταπράσινους κήπους, τουριστικά καταλύματα, και ξενοδοχεία.
Ο επισκέπτης μπορεί να εξυπηρετηθεί από διάφορα καταστήματα, όπως super market, φούρνο, καταστήματα δώρων, καφετέριες, παραδοσιακό καφενείο, bar, εστιατόρια, ουζερί, atm τραπεζών , ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ιατρείο, πρατήριο καυσίμων, κτλ. Διαθέτει συχνή συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Το καλοκαίρι ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο φιλοτεχνικός πολιτιστικός σύλλογος ο Φοίνικας Σύρου και όχι μόνο.



Η μικρή γραφική παραλία του φοίνικα, με μια όμορφη αμμουδιά και αλμυρόδεντρα για δροσερή σκιά!