ΚΙΝΙ

Το Κίνι βρίσκεται 9χλμ από την Ερμούπολη. Το γραφικό παραλιακό πρώην ψαροχώρι εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε κορυφαίο τουριστικό θέρετρο. Στο λιμανάκι του αγκυροβολούν ψαροκάικα και σκάφη αναψυχής, ενώ φημίζεται για τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα που χαρίζει στους επισκέπτες του.
Στο χωριό υπάρχει Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών, Υδρόβιων Οργανισμών και Οστράκων. Κατά την διάρκεια του χρόνου γίνονται αρκετά πανηγύρια με σημαντικότερα της Αγίας Μαρίνας όπου εορτάζει το ξωκλήσι που βρίσκεται στη μέση του λόφου Στόνυχα, βόρεια του Κινιού και του Αγίου Πέτρου όπου εορτάζει το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της παραλίας. Η εικόνα του Αγίου περιφέρεται με καΐκι στον κόλπο του Κινιού, το οποίο συνοδεύεται και από άλλα σημαιοστολισμένα πλεούμενα. Κορύφωση, τον δεκαπενταύγουστο στο πανηγύρι της Παναγίας! Την παραμονή αναβιώνετε το έθιμο (το άναμμα των φωταρίδων ) φαντασμαγορικό έθιμο που θέλει να ανάβονται φωτιές κατά μήκος της παραλίας, και να συνεχίζει η βραδιά, με κρασί, και ζωντανή μουσική. Στην θαυμάσια παραλία του Κινίου πολύ καλά οργανωμένη και με πολύ δυνατό service από τα παραθαλάσσια καταστήματα, μπορείτε να απολέστε το μπάνιο σας! Εκτός αυτού θα βρείτε καφέ, bar εστιατόρια και ταβέρνες. Στο κέντρο της παραλίας βρίσκεται ένα πανέμορφο σιντριβάνι που απεικονίζει μια γοργόνα που σώζει έναν ναυαγό. Στη δεξιά πλευρά του όρμου θα δείτε κολλημένο στα βραχάκια το εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα. Αριστερά της παραλίας αν περπατήσετε λιγάκι θα βρεθείτε στην ήσυχη παραλία του Λωτού. Δεξιά ο δρόμος που ξεκινάει από το χωριό σας οδηγεί στο διπλανό όρμο όπου βρίσκεται η παραλία Δελφίνι, μ’ ένα συμπαθητικό καφέ - μπαρ και ένα εστιατόριο.


Εδώ βλέπετε την σχετικά απομακρυσμένη, αλλά ήσυχη και πανέμορφη παραλία Δελφίνι.
Εδώ εκτός το μπάνιο στην οργανωμένη παραλία μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το ποτό ή το αναψυκτικό του στο μπαράκι της παραλίας, και
αργότερα ένα το φαγητό του στην ταβέρνα.







Και εδώ η παραλία Λωτός
Όμορφη παραλία κοντά στο κέντρο του χωριού, με πολλά αλμυρόδενδρα κατά μήκος της που προσφέρουν την δροσιά τους στους λουόμενους.
Πολύ κοντά στην παραλία βρίσκετε η ομώνυμη ταβέρνα με φανταστικές γεύσεις που σας περιμένει.







Αν βρεθείτε στο Κίνι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το ενυδρείο Πέραν του υποβρύχιου κόσμου του Αιγαίου, μπορείτε να δείτε σκαριά από ψαροκάικα παλιές μηχανές εργαλεία ψαρέματος και πολλά άλλα.










Η μέρα τελειώνει, και το Κίνι θα δώσει μια τελευταία απόλαυση στον επισκέπτη.
Αυτό το μοναδικό ηλιοβασίλεμα!