ΓΑΛΗΣΣΑΣ

Παραθαλάσσιο και τουριστικό χωριό σε απόσταση 7,5 χλµ. από την Eρµούπολη. H παραλία του Γαλησσά, είναι από τις µεγαλύτερες του νησιού, και αγκαλιάζει σχεδόν ολόκληρο τον όρµο. Σφίζει από ζωή ολόκληρο το χωριό, καθώς παρέχει πολλά καταλύµατα, ταβέρνες, καφετέριες, µπαρ, παντοπωλεία, τουριστικά µαγαζιά. Κάθε καλοκαίρι διοργανόνοντε πολές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κάτι ξεχωριστό είναι και ο λόφος µε το ξοκλήσι της Aγίας Πακούς. Απο εκεί µπορείτε να απολαύσετε μοναδικά ηλιοβασιλέµατα! Κάτω απο το λόφο, εκτείνεται η µικρή αλλά πανέµορφη παραλία του Aρµεού. Aξίζει επίσης να επισκεφθείτε µε βάρκα το εκκλησάκι του Aγίου Στέφανου που είναι χτισµένο µέσα σε µια σπηλιά .


Μια δεκάλεπτη διαδρομή με καΐκι θα σας οδηγήσει σ’ ένα ιδιαίτερο τοπίο, με το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου στην είσοδο μιας σπηλιάς μπροστά στη θάλασσα. Την ημέρα τις εορτής του, γίνεται πανηγύρι και συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος που πηγαίνει εκεί, με βάρκες ή με τα ποδια από ένα σημείο και μετά.





Αριστερά από τον κόλπο του Γαλησσά και κάτω από την Αγία Πακού βρίσκεται η παραλία του Αρμεού. Ένας μικρός ευχάριστος περίπατος θα σας οδηγήσει στον ήσυχο και γραφικό ορμίσκο Αρμεό, με τα καταγάλανα νερά, προτίμηση των γυμνιστών.








Το ξωκλήσι της Αγίας Πακούς βρίσκεται στην κορυφή του ομωνύμου λόφου ανάμεσα στη παραλία του Γάλησσά, και του Αρμεού. Αν ανέβει κανείς εκεί μπορεί να απολαύσει την θέα του Γαλήσσά, και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα